ترکیب رنگ های جسورانه در دکوراسیون داخلی
ایجاد یک دکوراسیون متفاوت با ترکیب رنگ های جسورانه
بیشتر افراد تصور می کنند امکان ترکیب برخی از رنگ ها با یک دیگر وجود ندارند. به عنوان مثال ترکیب رنگ های آبی و نارنجی ، آبی و صورتی و یا ترکیب رنگ صورتی و سبز با هم جور در نمی آیند. اما در واقع این موضوع حقیقت ندارد. در این مطلب با ترکیب رنگ های جسورانه برای ایجاد یک دکوراسیون متفاوت آشنا خواهید شد. زیرا رنگ ها مهم نیستند بلکه سایه های مورد استفاده و نحوه ترکیب آن ها با یک دیگر حائز اهمیت است. که باعث ایجاد تفاوت می شوند. هیچ ترکیب رنگی بدی وجود ندارد تنها گاهی مواقع قرار گیری این رنگ ها در کنار یک دیگر به درستی انجام نمی شود. در ادامه با ترکیب رنگی هایی که تصور می شود اصلا با هم جور نیستند آشنا خواهید شد.
1- سبز شفقی و قرمز آتشین :
رنگ سبز و قرمز واقع در دو طرف چرخه طیف رنگی هستند و به علت متضاد بودن با یک دیگر ترکیب خوبی را به وجود می آورند. ترکیب این دو رنگ با یک دیگر بسیار هیجان انگیز است و به دلیل حس قدرت رنگ سبز ، خسته کننده به نظر نمی رسد.
2- سبزآبی و صورتی :
ترکیب سبزآبی و صورتی با یک دیگر انتخاب مناسبی برای پس زمینه می باشند. رنگ صورتی و سبز همانند رنگ قرمز و سبز متضاد هم هستند. در تصویر زیر مشاهده می کنید که صورتی روشن این ترکیب رنگی پخته به نظر می رسد و تنها مناسب کودکان و نوجوانان نیست.
3- مشکی و صورتی روشن :
با مشاهده تصویر زیر می بینید که رنگ مشکی و صورتی حتی صورتی خیلی روشن ترکیب بسیار شیکی را ایجاد می کنند. زیرا رنگ مشکی به عنوان زمینه و صورتی به عنوان تاکید مورد استفاده قرار گرفته است. رنگ صورتی روشن باعث خنثی شدن حس کسالت رنگ مشکی می شود. و در مقابل رنگ مشکی نیز باعث جلوه رنگ صورتی می شود.
4- سبز مریم گلی ، خاکستری ، شرابی و بنفش روشن :
در تصویر زیر می بینید که در دکوراسیون نشیمن رنگ های بسیاری با یک دیگر ترکیب شده اند. تن خاکستری کمک بسیاری به تثبیت این ترکیب سیال کرده است. انتخاب دو صندلی بنفش به عنوان تاکیدی بر این ترکیب رنگی غنی صورت گرفته است. رنگ کاغذ دیواری نیز به رنگ سبز مریم گلی انتخاب شده و باعث شده تا توجه مخاطب به طرح جلب شود و رنگ ها احساس فشار ایجاد نکنند.
5- آبی آسمانی و تمشکی :
این ترکیب رنگی بر خلاف ترکیب رنگ های قبلی سنگین و متین نیستند اما انتخاب رنگ سفید دیوار ها و کف پوش روشن باعث تعادل رنگ های به کار رفته در دکوراسیون این نشیمن نموده است. و باعث جلوه بیشتر دو رنگ آبی آسمانی و تمشکی شده است.
6- ارغوانی و آبی :
رنگ اصلی دکوراسیون این نشیمن ارغوانی است. انتخاب تابلوی ارغوانی در پس زمینه باعث جلوه بیشتر رنگ آبی شده و هم چنین به فضای اتاق عمق بخشیده است.
حتما ببینید : طراحی داخلی کافه کیک و صبحانه با هدف حفظ کنتراست داخلی
7- آبی روشن و زرد فلورسنتی :
معمولا کمتر کسی رنگ های فلورسنتی انتخاب می کنند. در چند سال گذشته رنگ های فلورسنتی در فضا های سفید اتفاق بزرگی محسوب می شدند اما پس از مدتی دمده شده اند. در تصویر زیر مشاهده می کنید که در دکوراسیون این نشیمن ترکیب دیوار های سفید با حاشیه های آبی کدر باعث ایجاد کنتراست زیبایی شده اند. انتخاب رنگ زرد در کنار آبی روشن حسی از صمیمیت و خودمانی بودن به فضا بخشیده است.
8- سبز جنگلی و تمشکی :
در تصویر زیر مشاهده می کنید که دکوراسیون این اتاق دارای ترکیب رنگی تقریبا تیره ایی است. شاید این ترکیب رنگی در فضا های دیگر کمی زیاده روی به نظر برسد اما در این فضای خاص ، مقدار ، تیرگی و ویژگی های دیگر همگی مینیمال و به اندازه هستند.
9- صورتی روشن و آبی :
در تصویر زیر می بینید که ترکیب صورتی روشن با آبی بسیار با هم جور هستند. زیرا رنگ صورتی مرکزی است و رنگ های دیگر با آن ترکیب شده اند.
10- آبی و نارنجی :
رنگ های آبی و نارنجی ترکیب بسیار خوبی را با هم ایجاد می کنند. با مشاهده تصویر زیر می بینید که دیوار های نشیمن به رنگ آبی و مبلمان به رنگ سرمه ایی انتخاب شده اند. و رنگ نارنجی در آثار هنری و کوسن ها مشاهده می شود. اما نکته مهم در این دکوراسیون انتخاب فرش قهوه ایی متمایل به نارنجی است که بسیار هوشمندانه انتخاب شده است زیرا نه تنها رنگ تند و زننده ایی نسیت بلکه به خوبی با رنگ آبی ترکیب شده است.
در تصویر زیر نمونه دیگری از ترکیب رنگ های جسورانه آبی و نارنجی را مشاهده می کنید. تن کمرنگ و ملایم آبی که ایفا کننده نقش دوم در این دکوراسیون است راز زیبایی این ترکیب می باشد. برای ترکیب رنگ های جسورانه بایستی هر دو رنگ به درستی انتخاب شوند. هم چنین موقعیت مکانی دومین نکته مهم در ترکیب رنگ های جسورانه می باشد. ترکیب رنگ های جسورانه بیشتر برای مکان های پر نور که امکان جلوه بیشتر وجود دارد ، مناسب هستند.
11- سبز و نارنجی :
برخی از افراد تصور می کنند ترکیب نارنجی و سبز امکان پذیر نیست. اما خلاف این موضوع صدق می کند زیرا این دو رنگ ترکیب بسیار خوبی را ایجاد می کنند. با مشاهده تصویر زیر می بینید که دیوار سبز در کنار مبل نارنجی دکوراسیون چشم نوازی را به وجود آورده است. هم چنین انتخاب رنگ نارنجی روشن برای کتابخانه نیز بسیار هوشمندانه صورت گرفته است.
12- نارنجی و بنفش :
در تئوری های هنری و ترکیب رنگی ، ترکیب رنگ سبز و بنفش شوخی به نظر می رسد. اما اگر این دو رنگ به درستی با یک دیگر ترکیب شوند باعث ایجاد دکوراسیونی چشم نواز خواهند شد. در تصویر زیر می بینید که افزودن تزئینات بنفش (گلدان) باعث ایجاد هماهنگی درستی بین مبل سبز و پرده بنفش شده است. غیر منتظره بودن یکی از جذابیت های این ترکیب رنگی محسوب می شود. امکان ندارد کسی وارد اتاق شود و در نگاه اول مبحوت و شگفت زده نشود.
13- قهوه ایی و خاکستری :
شاید تصور کنید ترکیب رنگ های قهوه ایی و خاکستری ، با هم جور درنیاید. اما این ترکیب رنگی بر خلاف تصور بد و دلگیر نیست و مردانه و جذاب به نظر می رسد. استفاده از رنگ خاکستری برای ترکیب کردن با رنگ های دیگر کمی سخت و دشوار است. زیرا در عین سرزنده بودن ، می تواند کسل کننده باشد. بنابراین مهم است که کدام یک از طیف های این رنگ را انتخاب می کنید.
دیدگاه ها