سلب مسئولیت: این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و معمارآپ هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

ورق گالوانیزه یکی از محبوب ترین ورق های فولادی است که هم به صورت ساده و هم رنگی تولید می شود؛ در واقع قابلیت رنگ آمیزی این فلزات را به محصولاتی منحصر به فرد برای خریداران تبدیل کرده است. از سوی دیگر یک لایه از جنس فلز روی بر سطح این فلزات اعمال شده است؛ از این رو ورق های گالوانیزه دارای مقاومت نسبتاً بالایی در برابر زنگ زدگی، خوردگی، اکسیداسیون، رطوبت و حرارت هستند. به همین علت بیشتر در مکان هایی از آن ها استفاده می کنند که معمولاً در معرض این گونه عوامل قرار دارند.

مواد اولیه برای تولید ورق های گالوانیزه ورق های فول هارد و سردی هستند که معمولاً طی فرآیندهای اسیدشویی و نورد سرد بر روی ورق های گرم تولید می شوند. به طور معمول ضخامت این فلزات در حدود 3/0 تا 3 میلی متر است که پس از اعمال پوشش روی و فرایند گالوانیزاسیون می توان گفت اندازه ورق گالوانیزه در بازه ضخامتی 18/0 تا 6 میلی متر قرار می گیرد. به طور معمول میزان ضخامت پوشش گالوانیزه بسته به کارخانه تولیدکننده بین 90 تا 275 گرم بر متر مربع می باشد.

در مورد سایر ابعاد ورق گالوانیزه نیز باید گفت این فلزات معمولاً در عرض های 1000 و 1250 میلی متری تولید می شوند. طول آن ها نیز به علت این که بیشتر به صورت رول عرضه می گردند، محدودیتی ندارد و خریداران می توانند پس از خرید آن ها را به وسیله روش های برشکاری مختلف، در ابعاد مشخص به صورت شیت استفاده کنند. همچنین وزن ورق های گالوانیزه بر اساس ضخامت، عرض و طول این فلزات مشخص می شود و مشتریان پیش از خرید می توانند از جداول وزن مخصوص این محصولات استفاده کنند. به کارگیری فرمول محاسبه وزن نیز از دیگر راه های به دست آوردن وزن ورق گالوانیزه است. با این وجود در ادامه جدول وزن این فلزات در ابعاد رایج برای شما قرار داده شده است تا با استفاده از جایگذاری طول، عرض و ضخامت در آن، وزن شیت مد نظر خود و سپس قیمت آن را محاسبه نمایید.

ابعاد ورق گالوانیزه

قیمت ورق گالوانیزه به چه عواملی بستگی دارد؟

همان طور که اشاره شد، یکی از پارامترهایی که با استفاده از آن به صورت مستقیم می توانید قیمت ورق گالوانیزه را به دست آورید، وزن ورق گالوانیزه است، اما بهتر است بدانید نرخ این محصول بسته به عوامل دیگری نیز تعیین می شود که یکی از آن ها کارخانه تولیدکننده است. در این مورد باید گفت در زمان تولید ورق های گالوانیزه غلظت پوششی که بر روی آن ها اعمال می شود، نقش مهمی در سطح ظاهری نهایی، میزان مقاومت و ضخامت فلزات دارد.

همچنین یک سری عیوب به سبب غلظت روی، پوشش اضافی، نحوه سرد شدن و … بر روی ورق گالوانیزه به وجود می آیند که اسپانگل یا گل گالوانیزه نامیده می شوند. نوع اسپانگل برای ورق های گالوانیزه در هر کارخانه متفاوت است و قیمت آن ها را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. به طور مثال ورق گالوانیزه فولاد مبارکه به دو صورت گل متوسط و گل درشت تولید و عرضه می گردد. البته این موضوع نمی تواند بر میزان مقاومت فولاد گالوانیزه در برابر عوامل اکسیدی و رطوبتی تأثیرات زیادی داشته باشد و بیشتر نوع استاندارد و گرید این فلزات تعیین کننده کاربرد آن ها است.

با این وجود بهتر است بدانید نرخ ورق های گالوانیزه به عوامل دیگری نیز وابسته است که از جمله آن ها می توان به سطح ظاهری، نوسانات بازار آهن آلات، میزان عرضه و تقاضا، نوع خرید و فروش در بازار بورس، کارایی و گرید ورق گالوانیزه، نرخ ورق سرد و فول هارد مورد استفاده، قیمت فلز روی و غلظت پوشش، ضخامت روی، هزینه های تولید و … اشاره کرد. هر کدام از این عوامل نسبت به شرایط بازارهای جهانی فولاد همواره در حال تغییر هستند و به علت بازار واردات و صادرات، نوسان آن ها بر نرخ ورق های گالوانیزه نیز مؤثر است.

تفاوت ورق رنگی و گالوانیزه

همان گونه که در ابتدا مطلب بیان کردیم، ورق های گالوانیزه محبوبیت بسیار بالایی را در بین خریداران به خود اختصاص می دهند؛ زیرا با وجود ویژگی های منحصر به فرد، به دو صورت ساده و رنگی تولید می شوند. البته در مورد ورق های رنگی گالوانیزه باید بدانید یک سری عملیات را پیش از رنگ آمیزی بر روی فولاد گالوانیزه اولیه در جهت افزایش چسبندگی رنگ و مقاومت بیشتر محصول انجام می دهند. به طور مثال جالب است بدانید ورق رنگی فولاد مبارکه پس از تولید با یک سری پوشش های محافظ که ممکن است از اپوکسی یا روغن باشند، پوشش دهی می شود تا از پوشش رنگی آن در برابر خط و خش، نور خورشید و … محافظت کنند.

حال ممکن است در مورد تفاوت های ورق رنگی و گالوانیزه سؤالاتی برای خریداران پیش آید؛ از این رو باید گفت اصلی ترین تفاوت ورق های گالوانیزه و رنگی در میزان مقاومت و زیبایی این دو فلز است. ورق های رنگی به علت پوشش های رنگی چند لایه و پوشش محافظی که بر سطح آن ها اعمال می گردد، دارای مقاومت بیشتری در برابر زنگ زدگی، خوردگی، رطوبت و حرارت نسبت به ورق گالوانیزه هستند.

این موضوع سبب شده تا این دو فلز از نظر نوع کاربرد نیز با یک دیگر تمایز داشته باشند؛ به این صورت که فولاد گالوانیزه بیشتر در موارد صنعتی که نیاز به گریدهای خاص، خودرویی و ساختمانی در جهت افزایش استحکام می باشد، مورد استفاده قرار می گیرند، اما ورق های رنگی به جهت داشتن تنوع در رنگ و داشتن سطحی بسیار صاف و صیقلی در مصارفی کاربرد دارند که سطح ظاهری بسیار حائز اهمیت و در معرض دید باشد. از جمله اصلی ترین کاربردهای این فلزات نیز می توان به ساخت انواع ورق های شیروانی و به کارگیری آن ها در پوشش دهی انواع سقف سوله، ساختمان، پارکینگ و … اشاره کرد.

فرآیند تولید ورق گالوانیزه از صفر تا صد

به صورت کلی فرآیند تولید ورق گالوانیزه از ورق های سیاه، اسیدشویی آن ها و سپس انجام عملیات نورد سرد آغاز می گردد. این عملیات ها سبب پاکسازی فلزات از پوسته های اکسیدی، لایه های چربی و آلودگی و همچنین کاهش ضخامت ورق های فولادی خواهند شد. با این وجود پس از کنترل ضخامت شیت های فولادی در ابتدا خط تولید ورق گالوانیزه ورق های فول هارد و سرد را تحت عملیات های چربی زدایی به وسیله محلول های قلیایی و شیمیایی قرار می دهند و سپس با برس های مخصوص و نرم مجدداً آن ها را پاکسازی می کنند.

در مرحله بعدی شیت های به خوبی شستشو داده می شوند تا عاری از هر گونه اسید گردند. سپس شیت ها در این مرحله به صورت کلاف وارد کوره های آنیلینگ یا بازپخت شده تا خواص مکانیکی و ترکیبات آن ها برای کاربرد نهایی آماده شود. همچنین این کوره ها سبب بهبود انعطاف پذیری رول های فولادی می گردند. در واحد بعدی رول ها خنک شده و مجدد به صورت شیت در آمده و اتمسفر هوا به آن ها در جهت جلوگیری از اکسیداسیون اعمال می گردد. سپس وارد حوضچه های مذاب حاوی فلز روی می گردند و پس از خروج شیت ها، بلافاصله جت هوا به آن ها برخورد کرده تا علاوه بر تنظیم پوشش روی، به سرد شدن آن کمک نماید.

در نهایت پس از سرد شدن ورق های گالوانیزه شده با هوای خارج از سالن و آب سرد، ضخامت پوشش مجدداً با اشعه گاما کنترل شده و پس از تست های مختلف مجدداً به صورت رول در آمده و بسته بندی می گردند.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و سایت معمارآپ هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. محتوای این مطلب تبلیغاتی بوده و توسط سفارش دهنده تبلیغ آماده شده و سایت معمارآپ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد. قبل از هر اقدامی سایت هدف و صحت خدمات یا محصولات را کاملا بررسی کنید.