طراحی نما با متریال فیبر سیمان

آیا علاقمند به طراحی و ساخت نمای سبک وزن، مدولار با ظاهری روستایی هستید؟ متریال فیبر سیمان متشکل از موادی همچون سلولز، سیمان و مواد معدنی می باشد که در مکان های پرنور قابل اجرا است. از خصوصیات متریال فیبر سیمان غیر قابل اشتعال بودن، مقاومت در برابر بارندگی و ارائه پوسته نما با بافت های متنوع و رنگ های گوناگون می باشد.

پانل های فیبر سیمان به آسانی کنترل و مدیریت می شوند و پیکره بندی آنها به شکلی می باشد که بادخور هستند و قابل چفت شدن با نما های غیر متقارن می باشند. معمارآپ در این مطلب 9 پروژه معماری با نمای فیبر سیمان آماده نموده است تا الهام بخش شما عزیزان برای طراحی های بعدی باشد.

1- خانه 24 واحدی طراحی شده توسط گروه معماران Zanon + Bourbon Architects

نمای این ساختمان از پنل های بلند یکپارچه تشکیل شده است که با قاب های فلزی متصل شده و دارای پنجره های چوبی با روکش لاک الکل می باشد. در نمای این ساختمان ترتیب تصادفی پنل های سیمانی، جهت گرایی و حرکت مختلفی به تصویر کشیده شده است.

متریال فیبر سیمان

2- خانه کوچک یک طبقه طراحی شده توسط گروه معماری Hoffstad- Knut Hjeltnes

این خانه مسکونی واقع در یک زمین مرطوب و باتلاقی می باشد. برای ساخت این پروژه نصب پنل های فیبر سیمان مقرون به صرفه و اقتصادی بوده است. پوشش فیبر سیمانی نما علاوه بر محافظت از سازه چوبی ساختمان، از زیبایی بصری کافی برای زینت بخشیدن به ساختمان نیز بهره مند می باشد.

متریال فیبر سیمان

3- خانه نور طراحی شده توسط گروه معماران Room11 Architects

پرسپکتیو این ساختمان یک نمای کلی از صفحات سیمانی، شن، گیاه، درب و پنجره های چوبی را در وسط یک بافت خاکستری به تصویر می کشد. نمای این ساختمان یک ترکیب همگون می باشد که شاخص ترین کالبد آن دیوار های روشن سیمانی می باشد.

متریال فیبر سیمان

4- ویلا GK طراحی شده توسط گروه معماری CORE Architects

در این ساختمان در طی یک استراتژی پنل های سیمانی با دو هدف زیر به شکل یک صفحه سوراخدار ساخته شده اند:

  1. پوششی بصری برای ایجاد نور و سایه
  2. اطمینان از ایجاد یک پوسته برای ایجاد حریم خصوصی

حفره ها به فیلتر نمودن قسمتی از تابش می پردازند و به میزان مناسب نور را به داخل فضا هدایت می کنند.

متریال فیبر سیمان

5- خانه GZ طراحی شده توسط استودیو معماری Caceres Lazo

از پنل های سیمانی در این خانه به منظور پوشش سازه فلزی استفاده شده و معرف فرم خانه می باشند. به منظور ایجاد محدوده برودت حرارتی، میان پنل های سیمانی و دیوار داخلی یک فضای خلاء ایجاد شده است. این فضای خلاء رنگ، روکش نما و بافت سیمان را یکپارچه حفظ می نماید.

 طراحی نما با متریال فیبر سیمان


حتما ببینید : بررسی روکش سنگ طبیعی


6- مرکز مشاوره بیماران سرطانی طراحی شده توسط گروه معماری EFFEKT

نمای فیبر سیمان سفید این بیمارستان موجب یکپارچه نمودن واحد های مختلف ساختمان شده است. فرم شکسته و شیبدار سقف به واسطه رنگ سفید و پنل های افقی با یک دیگر همپوشانی شده و مجموعه ایی یکپارچه را نمایش می دهند. هر یک از ساختمان ها از عملکرد متفاوت و خاصی بهره مند می باشند. که به واسطه شکل بصری خود قابل شناسایی هستند. ولی پیکرده بندی ساختمان به علت رنگ متریال نما دارای هارمونی زیبایی می باشد.

 طراحی نما با متریال فیبر سیمان

7- ساختمان مسکونی City Square Mortsel طراحی شده توسط گروه معماران ABSCIS Architecten

این خانه مسکونی واقع در بلژیک می باشد که یکی از نماد های معماری با متریال فیبر سیمان محسوب می شود. در نمای این ساختمان پنل فیبر سیمان به رنگ نوک مدادی در ابعادی تصادفی به قاب های چوبی پنجره متصل شده اند.

8- خانه DE BAEDTS طراحی شده توسط گروه معماری Architektuuburo Dirk Hulpia

نمای جانبی این ساختمان مسکونی نسبتا بسته می باشد که تنها در نقاط خاصی از پنجره به عنوان یک پوسته شکسته استفاده شده است. و این اقدام موجب ایجاد ترکیب فوق العاده ایی از آجر و سیمان شده است. در نمای این ساختمان تعادل غیر قرینه ایی وجود دارد که جلوه خاصی از ترکیب آجر و سیمان را نمایش می دهد.

 طراحی نما با متریال فیبر سیمان

9- خانه روستایی CM طراحی شده توسط گروه معماران Paolo Carlesso

در این خانه روستایی معمار به منظور بخشیدن یک جلوه یکپارچه به کل خانه با جسارت قابل توجهی سقف ساختمان را مانند دیوار ها با استفاده از پنل های سیمانی ساخته است. پنل ها بر روی پوشش پنجره ها نیز تعبیه شده اند، و در زمان بسته شدن نورگیر پنجره ها، پوسته یکپارچه ایی از صفحات سیمانی نمایش داده می شود.

 طراحی نما با متریال فیبر سیمان

منبع : archdaily

ترجمه : از تحریریه معمارآپ