مناسب ترین متریال کانتر آشپزخانه گرانیت یا کورین است؟

شما برای کانتر آشپزخانه متریال کورین یا سنگ گرانیت را انتخاب می نمایید؟ اگر شما برای انتخاب متریال کانتر آشپزخانه ، تنها به دو گزینه گرانیت و کورین محدود شده اید، لازم است بدانید که باید قبل از انتخاب نهایی، فاکتور های متعددی را در نظر بگیرید. در این مطلب به بررسی بعضی از مهم ترین این عوامل و ویژگی ها پرداخته شده است:

گرانیت و کورین

گرانیت و کورین اساسا چه نوع متریال هایی هستند ؟

شرکت دوپونت (DuPont)، برای سالید سرفیس تولیدی پیشتاز خود نام کورین را برگزیده است، که متریالی پر کاربرد برای پوشش کانتر آشپزخانه می باشد. متریال کورین متشکل از 33 درصد رزین و 66 درصد مواد معدنی و ساخته دست بشر است. در واقع نام تجاری نسخه اصلی سالید سرفیس، کورین می باشد. نخستین بار تولید این متریال در سال 1967 توسط کمپانی دوپونت صورت گرفته است. اما در حال حاضر تولید کنندگان بسیاری مانند: کمپانی های آونیت، استارون و مایسترا این محصول را تولید و عرضه می نمایند.

گرانیت یک سنگ طبیعی می باشد. این سنگ به طور مستقیم از زمین استخراج می شود، و سپس به شکل اسلب برش خورده و در نهایت ساب خورده و پولیش زده می شود. به این سنگ هیچ گونه مواد افزودنی اضافه نمی شود و هم چنین از مواد تشکیل دهنده آن نیز چیزی حذف نمی شود. البته از واژه “گرانیت” برای متریال های مناسب کانتر آشپزخانه استفاده می شود که دارای پایه سنگی هستند، مانند: کوارتز یا سنگ های مهندسی. ولی این محصولات با اسلب گرانیت که از سنگ صلب بدون مواد افزودنی ساخته شده، هیچ گونه شباهتی ندارند. اسلب های گرانیت، معمولا گرانیت نامیده می شوند و نام آن ها به برند های تجاری عرضه کننده آن ها وابسته نیست.

 

تفاوت قیمت گرانیت و کورین :

از فاکتور هایی که در مقایسه این دو متریال باید در نظر گرفته شود، تفاوت هزینه کانتر ساخته شده با کورین نسیت به کانتری از جنس گرانیت است. هزینه ساخت و نصب هر دو این متریال، در حدود 40 تا 65 دلار برای هر فوت مربع است. توجه داشته باشید که این قیمت تنها مختص اسلب گرانیت می باشد و هزینه کاشی گرانیتی متفاوت است. هزینه ساخت کاشی های گرانیتی بسیار ارزان تر می باشد. و نصب آن ها نیز بسیار ساده و بدون نیاز به متخصص است، به طوری که هر فردی توانایی نصب آن را دارد. (به همین علت، استفاده از کاشی گرانیتی از نظر اقتصادی، مقرون به صرفه می باشد). ولی استفاده از کاشی های گرانیتی به جای اسلب گرانیت، معایبی نیز دارد و آن ایجاد درز روی سطح کار و در حد فاصل کاشی ها می باشد. و این مسئله برای کانتر مناسب نیست. اگرچه استفاده از متریال های دیگر هزینه های بیشتری را شامل می شود. ولی نباید از این مسئله مهم درباره استفاده از کاشی برای کانتر آشپزخانه غافل شد.

 

تفاوت ظاهری گرانیت و کورین :

زیبایی در نگاه بیننده است. بیشتر افراد علاقمند به ظاهر سنگ های طبیعی هستند. و ترکیب رنگ خاص و طبیعی آن ها را دوست دارند. ولی به معنای این نیست که این ترکیب برای آشپزخانه یا حمام مورد پسند همه افراد باشد. بعضی مواقع، در استایل های طراحی دکوراسیون رنگ خیلی برجسته سنگ گرانیت و ظاهر خال خالی بافت سطح آن، خیلی شلوغ به نظر می رسد. البته لکه و کثیفی روی سنگ گرانیت به واسطه بافت خال خالی سطح آن دیده نمی شود و بیشتر اوقات شما یک سطح گرانیتی کاملا تمیز را مشاهده می کنید. در حالی که شاید در حقیقت خیلی تمیز هم نباشد.

کورین نسبت به بافت طبیعی گرانیت، تقریبا شبیه به پلاستیک به نظر می رسد و به طور کامل مشخص است که یک متریال طبیعی نیست. الیته سطح کانتر کورین، براق بودن پلاستیک را ندارد.

 

گرانیت مشتری پسند تر است یا کورین؟

کاشی گرانیتی و اسلب گرانیت قابلیت بخشیدن ظاهری زیبا به کانتر آشپزخانه را دارد. هم چنین کورین نیز از این ویژگی بهره مند می باشد. از بین تمامی سالید سرفیس های مورد استفاده در کانتر، مطرح ترین برند تجاری کورین است. به همین علت مخاطبان خاص خود را دارد. در نهایت، زیبایی امری فاعل است که به ذهنیت مخاطب وابسته می باشد و امکان دارد، مشتری هم نظر شما برای انتخاب متریال کانتر آشپزخانه باشد و یا مخالف نظر شما باشد و خواستار عوض کردن متریال کانتر باشد.


حتما ببینید : 9 پروژه معماری با متریال فیبر سیمان


نگهداری و دوام گرانیت و کورین :

هر یک یا دو سال لازم است تا رویه گرانیت ساب داده شود. و علت آن یه حداقل رسیدن ریسک لکه دار شدن سطح آن است. باید بدانید که امکان دارد سطح گرانیت لکه دار شود، حتی کورین نیز لکه دار می شود.  اما کورین نیازی به ساب خوردن ندارد. اساسا گرانیت و کورین نفوذ ناپذیر هستند و جزء سطوحی می باشند که از نظر بهداشتی بسیار مورد تایید هستند و تمیز نمودن آن ها آسان می باشد. (بر خلاف این دو متریال، تمیز کردن درز میان کاشی ها ساده نیست).

کورین در برابر متریال های اسیدی مثل آبلیمو یا سرکه آسیب پذیر نیست اما گرانیت دچار خوردگی می شود. گرانیت نسبت به کورین در مقابل حرارت، مقاوم تر می باشد. اگر یک تابه داغ روی کورین گذاشته شود، باعث سوختگی سطح آن می شود. و حتما باید برای وسایلی که داغ هستند از زیر قابلمه ایی یا تخته چوبی زیر قابلمه استفاده شود و سپس روی سطح کورین گذاشته شود. در نهایت، گرانیت در برابر خراش با تیغه چاقو از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. اما کورین به سادگی خراش می خورد. ولی با یک ورقه سمباده می توان خراش های کوچک روی کورین و بسیاری از لکه های دیگر را از روی سطح آن برداشت.

 

مقایسه راحتی نصب در گرانیت و کورین :

نصب متریال گرانیت و کورین باید توسط متخصصان حرفه ایی صورت گیرد. با این وجود کار کردن با کورین نسبت به گرانیت ساده تر می باشد زیرا کورین متریالی انعطاف پذیر است که می توان به شیوه های مختلف از آن استفاده نمود. هم چنین کورین وزن کمتری نسبت به گرانیت دارد و حمل و نقل آن راحت تر می باشد. البته بیشتر افراد، اطلاع ندارند که نصب کورین ساده است و می توانند خود اقدام به نصب آن نمایند.

کورین با با اره های گرد معمولی قابل برش است و می توان با یک روتر یا روتوزیپ، قسمت قرار گرفتن سینک را از صفحه کورین خالی کرد. کورین همراه متریالی به منظور درز گیری نصب می شود که به خوبی متناسب خود متریال کورین است و در نهایت درز های کار به شکل کامل مخفی می شوند. اغلب در گرانیت درز ها دیده نمی شوند ولی تنوع رنگی قطعات مختلف گرانیت باعث می شود که با وجود نصب حرفه ایی، باز هم گاهی مواقع درز بین اسلب ها دیده شود.

 

منبع : thespruce

ترجمه : از تحریریه معمارآپ