ربات ها با سنگ ریزه و نخ مجسمه می سازند

ساختن مجسمه با ربات: یک تیم طراحی از دانشگاه‌های سوئیس و آمریکا از یک مجسمه رونمایی کردند که توسط روبات و فقط با استفاده از سنگ ریزه و نخ ساخته‌شده است.

ساختن مجسمه با ربات

ساختن مجسمه با ربات نتیجه همیاری و همکاری پژوهشگران گروه کوهلر (Kohler) از دانشگاه ETH سوئیس و تیم پژوهشی آزمایشگاه سلف – اسمبلی (Self-Assembly) از دانشگاه MIT، می باشد. مجسمه راک پرینت (Rock Print) اولین اینستالیشن برآیند همیاری تیم پژوهشگران دو آزمایشگاه است. مجسمه راک پرینتر ترکیبی است از لایه های سنگ ریزه هوا که با استفاده از نخ ثابت شده اند.

ارتفاع هر لایه سنگ ریزه، ۲ سانتیمتر است. ضمن ساخت مجسمه، بازوی روباتیک یک لایه نخ قرار می دهد و سپس یک لایه سنگ ریزه توسط انسان گذاشته میشد؛ این فرآیند تا وقتی که به ارتفاع دلخواه و مورد نظر برسند؛ ادامه داشت و بازوی روباتیک مطابق الگوریتمی که تیم طراحی به آن داده بودند؛ کار می کرد.

ساختن مجسمه با ربات

ساختن مجسمه با ربات:

این مجسمه 4 متری که راک پرینت (Rock Print) نام دارد؛ در فستیوال دوسالانه معماری شیکاگو که از ۳ اکتبر تا ۳ ژانویه برپا می شود؛ نمایش داده شد. این اولین ساختار معماری است که با خلاقیت به وسیله ربات و با استفاده از سنگ ریزه و نخ بدون بهره گیری از هیچ گونه ملات یا ماده چسباننده ایی، خلق شده است.

ساختن مجسمه با ربات

اگرچه  این مجسمه ثابت است اما به این معنی نیست که می‌توانید آن را لمس کنید. رهبر تیم تحقیقاتی کوهلرماتیئس (Mattias Kohler)، می‌گوید: سازه و ساختار مجسمه شکننده است؛ اگرچه که مرکز آن کاملاً جامد می‌باشد ولی لمس مجسمه منجر به ریزش آن می‌شود.

ساختن مجسمه با ربات

رهبر تیم تحقیقاتی (کوهلر)، یکی از اهداف پروژه را ابداع شیوه و راههایی برای ساخت اینستالیشن های موقت بیان می‌کند که بتوان مواد کار شده در آن‌ها را دوباره مورد استفاده قرار داد. و شما با خراب کردن مجسمه، مصالح و مواد آن را بازیافت می‌کنید.

ساختن مجسمه با ربات

این تیم طراحی امیدوار است که این روش در آینده وارد دنیای معماری می‌شود. آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که این روش ساخت‌وساز در پروژه‌های معماری آینده و تجدیدنظر در نوع کاربری ساختمان‌های قدیمی، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این شیوه و روش به شما اجازه می‌دهد؛ ساختمان را تخریب و به شکلی جدید بسازید.

ساختن مجسمه با ربات

کوهلر بر این عقیده است که در آینده امکان دارد؛ یک ساختمان کاملاً با این روش ساخته شود. البته برای رسیدن به آن روز، سال‌ها تحقیق و تفحص لازم است. پژوهشگران این طرح در حال مطالعه شرایط مختلف ساخت‌وساز و مواد و مصالح مناسب با آن هستند.

ساختن مجسمه با ربات

آزمایشگاه سلف – اسمبلی از یک تیم معماری بسیار منضبط بهره می‌برد که رهبران آن  اسکایلر تایبیتس (Skylar Tibbits) و جارد لاکس (Jared Lauks) هستند. تحقیقات این تیم در زمینه یافتن فناوری نو و فرآیندهای مربوط به ساختمان‌سازی، تولید و محصولات کاربردی است. هم اکنون، راک پرینتر در کنار هزاران اینستالیشن از کارگاه های مختلفی چون  تاتیانا بیلبائو (Tatiana Bilbao)، ون ترانگ نگیا (Von Trong Neghia)، در فرهنگسرای شیکاگو به نمایش گذاشته شده است. بیش از صد طراح از سراسر دنیا در فستیوال معماری شیکاگو شرکت کرده‌اند؛ فستیوالی که پروسه نصب، نمایش و رویدادهای آن حدود سه ماه طول می‌کشد.


حتما ببینید: نور و دنیای اعجاب انگیز ریشه ها


منبع : dezeen

ترجمه: تحریریه معمارآپ