طراحی نمای پایدار پارکینگ طبقاتی
طراحی نمای متحرک با ویژگی معماری پایدار
امروزه طراحی نمای متحرک با ویژگی معماری پایدار یا هایتک بسیار توسعه و گسترش یافته و در انواع ساختمان های معماری با عملکرد های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. نمای پارکینگ طبقاتی یک فرودگاه با ویژگی معماری پایدار توسط یک هنرمند آمریکایی با همکاری شرکت معماری هایسل طراحی شده است. ساختمان این پارکینگ طبقاتی دارای 5 طبقه می باشد که به مساحت 1000 هزار متر مربع ساخته شده است. تیم معماران در طراحی این پروژه بیشتر از 118 هزار پانل آلومینیومی در پوسته ساختمان به کار برده اند که به دو روش حرکت می کند، و به وسیله همین حرکت ها باعث تولید جریان الکتریسیته می شود.
تیم معماران در طراحی این پروژه از دو مفهوم پیروی کرده اند:
- خلق یک نمای متحرک با قابلیت نمایش ظاهری منحصر به فرد
- ایجاد نمای پایدار با قابلیت جذب انرژی ساختمان
از دلایل دیگری که موجب شد تا طراحان از این ایده برای طراحی و ساخت پارکینگ در کنار فرودگاه استفاده کنند، متحرک بودن پانل های آلومینیومی بود. این پانل های آلومینیومی هم به وسیله شدت جریان باد تکان می خورند و هم چنین به واسطه موج حرکت هواپیما ها به واسطه بلند شدن و نشستن آن ها در باند پرواز قابلیت این را دارد که انرژی زیادی را ذخیره کند.
حتما ببینید : طراحی 50 نمونه دفتر کار مدرن خانگی با ایده های الهام بخش
طراحی نمای متحرک این ساختمان بیانگر مفهومی مدرن از ارتباط مابین طبیعت و سیستم های ساختمانی می باشد. تیم معماران با یک استراتژی ساده در طراحی توانسته اند هم زیبایی بصری را در این منطقه خلق کنند و هم بخش بزرگی از میزان انرژی یک ساختمان را تامین کنند.
این نمای متحرک بر روی فضای داخل پارکینگ هم تاثیر گذار بوده است. به شکلی که پانل های آلومینیومی موجب خلق الگو های پیچیده ایی از نور و سایه، بر روی کف و دیوار های ساختمان شده اند. این مزایای زیست محیطی – کاربردی، یک تهویه رایگان برای محیط داخلی محسوب می شود.
منبع : archdaily
ترجمه : از تحریریه معمارآپ
دیدگاه ها