طرح روستای خلاق خود پایدار می تواند آینده زندگی نیمه شهری را تغییر دهد

شرکت معماری دانمارکی به نام “EFFEKT” به منظور پاسخ گویی به مهم ترین مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی یک روستای خلاق خود پایدار را طراحی کرده است. این روستای خود پایدار یک مدل نوآورانه مسکونی می باشد که تیم معماران EFFEKT  با نظارت شرکت هلندی دهکده های احیا کننده طراحی آن را انجام داده است. این طرح جدید قابلیت این را دارد که منطقه های خارج از شبکه شهری را به روستا های خود پایدار با توانایی گسترش در سراسر نقاط دنیا تبدیل کند. مکانی به نام “آلمر” در هلند نخستین مکانی می باشد که برای ساخت این پروژه در نظر گرفته شده است.

روستای خلاق خود پایدار

 

تیم طراحان EFFEKT پروژه به دلیل حقایق اجتناب ناپذیر مانند رشد جمعیت، کمبود منابع، بحران غذایی جهانی و بحران گرمایش زمین تصمیم گرفتند تا به بررسی چگونگی توسعه جامع و عواقب خطرناکی آن که محل سکونت بشر را تهدید می کنند بپردازند و این مشکلات را رفع کنند و به جبران آن بپردازند. صنعت کشاورزی یکی از بزرگ ترین علل تخریب محیط زیست و از بین رفتن تنوع زیستی می باشد. به همین دلیل تیم طراحان پروژه برای طراحی این دهکده از یک مدل کشاورزی پایدار بهره گرفته اند.

دهکده پایدار

تیم معماران شرکت EFFEKT کانسپت این مجموعه را از فناوری های خلاقانه و متنوع مانند: ذخیره انرژی، کشاورزی عمودی، خانه های انرژی مثبت، تولید غذا های ارگانیک پر بازده خانگی و انرژی تجدید پذیر ایده گرفته اند که با استفاده از تکنولوژی aeroponics و aquaponics، مدیریت آب و سیستم تبدیل زباله به منابع قابل استفاده تبدیل شده است.

روستای خلاق خود پایدار

در تمام نقاط دنیا، ساکنین مناطق شهری سخت کار می کنند تا هزینه های امکانات رفاهی در منازل خود مانند آب، برق، سیستم سرمایشی و گرمایشی، غذا و وام مسکن را پرداخت کنند. تیم طراحان این پروژه عظیم در مورد طراحی این روستای پایدار اظهار داشته اند : “ما خانه هایی را تجسم می کنیم که برای شما کار می کنند. خانه هایی که قادر به تولید انرژی تمیز، آب و غذا هستند و در عین حال به علت استفاده از زمینه های خارج از شبکه شهری در توان خرید مردم می گنجند.”

روستای خلاق خود پایدار

کارایی این روستا های پایدار به گونه ایی است که قابلیت آن را دارد که وابستگی زیاد خانواده ها را به زندگی شهری کاهش دهد. و این در حالی است که نصف جمعیت دنیا ساکن در شهر ها هستند. بنابراین این کار می تواند موج جدیدی از پراکندگی شهری و توسعه روستایی را که تراکم جمعیت پایدار تری را به وجود می آورد را در تمام نقاط دنیا ایجاد کند. هم چنین این توزیع فشاری که از تراکم زیاد جمعیت در یک منطقه بر روی ارگان های دولتی و شهرداری ایجاد شده است را نیز کاهش می دهد.

دهکده پایدار

این توزیع مجدد تراکم جمعیت باعث ایجاد الگویی می شود که علاوه بر این که باعث افزایش ارزش های مالی و زیست محیطی می شود. با ایجاد یک چهار چوب برای برقراری مجدد ارتباط میان طبیعت و مردم، مصرف و تولید، باعث ارتقا ارزش های اجتماعی و حس واقعی یک جامعه و توانمند سازی خانواده ها می شود.


حتما ببینید : معرفی 26 نمونه پلان خانه های زیر 50 متر


سایر تصاویر پروژه طراحی روستای خلاق خود پایدار در هلند

دهکده پایدار

طراحی روستای پایدار

طراحی روستای پایدار

طراحی روستای پایدار

 معماری پایدار

 معماری پایدار

طراحی روستای پایدار

 

منبع : archdaily

ترجمه : از تحریریه معمارآپ