طراحی بیمارستان صحرایی در سنگال

بیمارستان صحرایی Tambacounda واقع در سنگال توسط استودیو معماری سوئیسی Manuel Herz به شکل سلولی و با پلان S شکل طراحی و ساخته شده است. ساختمان این بیمارستان متشکل از خطوط منحنی و مارپیچ است و نمای آن با استفاده از آجر های سوراخ دار اجرا شده است. این بیمارستان صحرایی در یکی از صحرا های سنگال و در 400 کیلومتری داکار، پایتخت سنگال قرار گرفته است.

بیمارستان صحرایی

این بیمارستان صحرایی تنها مرکز درمانی مهم منطقه داکار به شمار می رود که به جمعیت 20 هزار نفری ساکن منطقه و افراد غیر بومی خدمت رسانی می کند. هم چنین این بیمارستان بزرگ به علت بهره مندی از امکانات درمانی، بیماران شهر های مرزی کشور مالی که در همسایگی کشور سنگال قرار دارند را پوشش می دهد و مانع هجوم بی رویه و ناگهانی بیماران خارجی می شود. معمولا با برپایی کمپ های درمانی توسط سازمان ملل در کشورهای آفریقایی، بیماران کشور های دیگر به سمت این مراکز درمانی هجوم می آورند. بنابراین این بیمارستان صحرایی به عنوان یک مرکز درمانی ثابت و قابل اتکا، رسیدگی به بیماران بسیاری را پشتیبانی می کند.

بیمارستان صحرایی

یکی از تقاضا های کشور سنگال برای طراحی بیمارستان، کاهش تراکم هجوم بیماران است. به همین علت استودیو معماری Manuel Herz برای کاهش هجوم مناطق پرتراکم به بیمارستان مجبور به بررسی و ارائه یک پسوند مناسب شد. در حال حاضر بسیاری از مراجعه کنندگان مجیور هستند عزیزان و بیماران خود را در راهرو های گرم منتظر نگه دارند، و کودکان باید تخت خود را با بیماری دیگر سهیم شوند. بنابراین تیم معماران کانسپت طراحی این بیمارستان صحرایی را یک “پارادیام جدید برای موسسات درمانی و پزشکی برای کشور های قاره آفریقا” عنوان کرده است.

بیمارستان صحرایی

تعریف بیمارستان با تعریف فرایند یک مرکز درمانی که در 3 هزار متر مربع با پلانی به الگوی S شکل طراحی شده مطابقت دارد، و باعث ایجاد اتاق های جدید بسیاری گردیده که تعداد زیادی از بیماران و همراهان را پوشش می دهد. تیم معماران در طراحی این بیمارستان با توجه به اقلیم و گرمای سنگال فرم دوار و پلان S شکل را ارائه نموده اند. که بر وری نمای ساختمان از الگو های سنتی آجر چینی استفاده شده است. یکی از معدود فرم های مناسب برای طراحی بیمارستان در کشورهای آفریقای جنوبی، الگوی S شکل است که با ویژگی های اقلیمی و بصری منطقه سازگار است.

طراحی بیمارستان صحرایی

طبقه همکف این بیمارستان صحرایی به عرصه های جراحی و زنان و زایمان اختصاص داده شده است. و در سطوح بالاتر نیز کلینیک اطفال تعبیه شده است. قوس های آویخته با آجر های سوراخ دار نمای ساختمان تاثیر بسزایی در تعدیل و خنک نمودن هوای داخل ساختمان دارد. یکی از شیوه های سنتی ساخت و ساز ساختمان های سنگال استفاده از آجر های سوراخ دار است. که موجب هدایت جریان سیال هوای خنک به داخل ساختمان شده و هوای گرم درون ساختمان را خنثی می کند. تیم معمارن با تاثیر پذیری از عنصر سنتی شناشیل (معماری بومی سواحل خلیج فارس یا همان mashrabiya) که بیشتر در معماری کشور های عربی استفاده می شود، در طراحی این بیمارستان صحرایی مد نظر قرار داده اند.


حتما ببینید : طراحی پاویلیون هنری پارک فرهنگی در کره جنوبی


سایر تصاویر طراحی بیمارستان صحرایی سلولی شکل

طراحی بیمارستان صحرایی

طراحی بیمارستان صحرایی

طراحی بیمارستان صحرایی

منبع : archdaily

ترجمه : از تحریریه معمارآپ