انواع نمای کرتین وال | بررسی جزییات 4 نوع نمای کرتین وال
سلب مسئولیت: این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و معمارآپ هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
در عصر حاضر، انواع نمای کرتین وال(curtin wall) به دلیل نقش مهم و حیاتی خود در ساختمانها اهمیت ساختاری معادل سایر عناصر سازهای بهعنوان نما پیدا کردهاند. این سیستمهای شیشهای، برای پوشش خارجی ساختمانها استفاده میشوند که علاوه بر ایجاد نمای زیبا و مدرن، وظایف مهمی مانند عایقبندی حرارتی، صوتی، و مقاومت در برابر شرایط جوی را نیز ارائه میدهند.
انواع نمای کرتین وال، جدا از تنوع شیوههای اجرایی در محل سازه، از لحاظ ظاهری نیز دارای تنوع بالایی هستند. این تنوع شامل ساختار ظاهری، ویژگیهای فنی، مراحل اجرا، یراقآلات و متریال مصرفی برای هر کدام است.
برخلاف تصور رایج که کرتین وال را به یک ساختار شیشهای ساده محدود میداند، این نوع نما در انواع مختلف و با کاربردهای گوناگون طراحی و اجرا میشود. پس از آشنایی با ساختار و انواع مختلف نمای کرتین وال، بهخوبی میتوان میزان انعطافپذیری و تنوع آن را درک کرد.
انواع نمای کرتین وال برای افرادی که به دنبال نمایی یکدست و شیشهای هستند یا کسانی که خواهان نمایی ایمن و مستحکم با صفحات شیشهای هستند، موجود است. این تنوع همچنین شامل حال افرادی که به دنبال نماهایی با طراحیهای پیچیده یا منحصربهفرد هستند نیز خواهد شد. از نمای شیشهای تمامقد تا ترکیب شیشه با متریالهای دیگر مانند فلز و چوب، هر کدام از این انواع میتواند به نیازهای مختلف طراحی و مهندسی پاسخ دهد.
یراقآلات و اتصالات مورداستفاده نیز بسته به نوع و طراحی نما متفاوت بوده و به دستیابی به نتایج زیبا و عملکردی متناسب کمک میکنند. این گستردگی و تنوع در انتخابها به طراحان و معماران اجازه میدهد تا باتوجهبه نیازها و خواستههای پروژه، بهترین و مناسبترین گزینه را انتخاب نمایند.
پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا با انواع نمای کرتین وال و ویژگیهای آن بیشتر آشنا شوید.
معرفی انواع نمای کرتین وال
نصب سیستمهای کرتین وال نیز نیازمند دقت بالا و رعایت استانداردهای اصولی است. این امر شامل نحوه اتصال پانلها به سازه، جزئیات آببندی برای جلوگیری از نفوذ آبوهوا و همچنین درنظرگرفتن حرکات سازهای مانند انقباض و انبساط حرارتی قطعات است.
نگهداری منظم و بازدید دورهای از انواع نمای کرتین وال نیز بهمنظور اطمینان از عملکرد صحیح و طول عمر بیشتر این سیستمها ضروری هستند. این نگهداری شامل بررسی و تعمیرات جزئی مانند تعویض لاستیکهای آببندی، تمیزکردن سطح شیشهها و فلزات، و بازبینی اتصالات و نقاط اتصال است.
در نهایت، عملکرد و دوام سیستم انواع نمای کرتین وال نصب شده برای پشتیبانی از ساختار ساختمان بهشدت وابسته بهدقت در طراحی، نصب و نگهداری صحیح آن است.
رایجترین ساختارهای موجود یا انواع نمای کرتین وال عبارتاند از:
- نمای کرتین وال فیس کپ
- نمای کرتین وال فریم لس
- نمای کرتین وال سمی فریم لس
- نمای کرتین وال یو چنل
ویژگیهای ساختار کرتین وال فیس کپ
یکی از انواع نمای کرتین وال ساختار فیس کپ نام دارد که همانطور از نام آن معلوم است ساختارهای درپوش مانند یا فریم در ظاهر این نما به وضوح قابل مشاهده هستند.
نمای کرتین وال فیس کپ (face cape) یا همان درپوشدار، با سازههای آلومینیومی و لاملهای افقی و عمودی طراحی میگردد. این نوع از نمای کرتین وال از لحاظ ساختاری شبیه به دیگر انواع نمای کرتین وال، اما دارای ویژگیهای خاصی است که سبب تمایز آن با طراحیهای دیگر شده است.
در نمای فیس کپ، شیشهها به طور مستقیم روی لاملهای افقی و عمودی نصب میشوند. لاملهای افقی در این سیستم ترنسم و لاملهای عمودی مولیون نام دارند. ترنسمها بهطورکلی نسبت به مولیونها طول کمتری دارند، اما عرض هر دو لامل با همدیگر برابر هستند.
دلیل این میزان تفاوت به تحمل و وظیفه باری بیشتر لاملهای عمودی بازمیگردد؛ چراکه بیشتر وزن ساختار نما روی لاملهای عمودی قرارمی گیرد.
این ساختار باعث ایجاد نمایی یکپارچه و زیبا میگردد که علاوه بر کارایی بالا، از نظر ظاهری نیز جذابیت زیادی دارد. نصب شیشه بر روی این لاملها بهوسیله درپوشهایی صورت میگیرد که نهتنها به زیبایی نما میافزاید؛ بلکه ایمنی و استحکام بیشتری را نیز برای شیشهها فراهم میکند. این درپوشها بهعنوان یک عنصر ظاهری نیز عمل میکنند که میتوان از انواع درپوشهای رنگی نیز استفاده نمود.
بعد از نصب لاملها و استراکچر کلی نما در نمای کرتین وال فیس کپ، شیشهها از سمت بیرونی نما روی سازه قرار میگیرند و ثابت خواهند شد. این مرحله از نصب بهدقت بالایی نیاز دارد تا شیشهها بهدرستی در جای خود قرار گیرند و استحکام لازم را ارائه دهند. پس از قرارگیری شیشهها، فضای بین آنها بهوسیله پروفیلها و درپوشهای مخصوص پوشانده میشوند.
پس از قرارگیری و تثبیت شیشهها در محل اتصال آنها، آببندی و هوابندی کامل صورت میگیرد تا از هر گونه نفوذ رطوبت و هوا به داخل ساختمان جلوگیری شود. این عمل آببندی معمولاً با استفاده از مواد و تکنیکهای پیشرفتهای انجام میشود که تضمینکننده دوام و کارایی سیستم انواع نمای کرتین وال در برابر شرایط جوی مختلف است. این روش همچنین به بهبود عملکرد حرارتی و صوتی ساختمان کمک میکند و عمر مفید و ایمنی انواع نمای کرتین وال را نیز افزایش میدهد.
اجرای نمای کرتین وال فیس کپ اغلب برای ساختمانهای اداری و تجاری مانند فروشگاهها، مراکز خرید، و… مناسب هستند.
ساختار کرتین وال فریم لس
یکی دیگر از انواع نمای کرتین وال، فریم لس نام دارد. در ساختار نمای کرتین وال فریم لس همانطور که از نام آن معلوم است دیگر خبری از هیچگونه فریمی در اطراف صفحات شیشهای نیست. بلکه قابهای نگهدارنده صفحات فقط در قسمت پشتی شیشهها قرار میگیرند تا قابلمشاهده نباشند.
در نمای کرتین وال فریم لس، لاملهای افقی و عمودی با سایزهای مختلفی طراحی و ساخته میشوند و روی یک فریم فولادی نصب و فیکس خواهند شد. این لاملها بهگونهای طراحی میشوند که امکان نصب شیشهها بدون استفاده از درپوشهای معمول در سایر انواع نمای کرتین وال فراهم شود.
ساختار فریم فولادی بهعنوان پایهای محکم و پایدار برای لاملها عمل میکند و تضمینکننده حفظ استحکام و ثابت کردن قطعات است. نصب دقیق لاملها روی فریم فولادی به این معناست که شیشهها میتوانند بهصورت کاملاً یکپارچه و بدون وجود عناصر اضافی ظاهر شوند که نتیجه آن ایجاد یک نمای زیبا است.
در این نوع نما برای فیکس کردن و عایقبندی شیشهها از چسبهای مخصوص و لاستیکهای EPDM استفاده میشود. چسبهای مخصوص به دلیل قدرت چسبندگی و مقاومتی که دارند، شیشهها را به طور محکم در جای خود نگه میدارند و از هرگونه حرکت یا لرزش آنها جلوگیری میکنند. لاستیکهای EPDM نیز بهعنوان یک عایقبندی مؤثر عمل کرده و درمواقعی همچون زلزله، سبب کاهش خطرات احتمالی خواهد شد.
این لاستیکها به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی مختلف و طول عمر بالایشان، گزینهای مناسب برای استفاده در انواع نمای کرتین وال فریم لس هستند.
به دلیل عدم وجود ساختارهای قاب مانند به دور صفحات شیشهای میتوان گفت که فاصله شیشهها به نسبت نمای فیس کپ از یکدیگر بسیار کمتر است. به همین دلیل در نمای خارجی فریم لس ساختاری یکدست و یکپارچه شیشهای قابلمشاهده است.
به همین دلیل ساختار فریم لس دارای سطحی یکنواخت است و نهایت فضای خالی مابین صفحات نما از ۲ سانتیمتر بیشتر نخواهد بود. در طراحی این نما نیز میتوان از انواع شیشههای تکجداره و دوجداره استفاده نمود. فراموش نکنید ساختار کرتین وال به شما اجازه میدهد که سیستمهای بازشو را در قسمتهای مختلف نما داشته باشید بااینحال میتوانید از هوای مطبوع و تازه بهرهمند شوید.
همچنین نحوه نصب و قرارگیری صفحات شیشهای بهگونهای است که در صورت نیاز به تعویض یا تعمیر قسمتی از آن میتوان بهراحتی صفحه موردنظر را جدا و تعویض نمایید.
ساختار کرتین وال سمی فریم لس
ساختار سمی فریم لس را میتوان ساختار ترکیبی از دو سیستم فیس کپ و فریم لس به شمار آورد. در طراحی این مدل از انواع نمای کرتین وال میتوان بهراحتی ویژگیهای هر دو ساختار فیس کپ و فریم لس را مشاهده نمود. حال شاید بپرسید که چگونه؟
همانطور که میدانید فیس کپ دارای لاملهای عمودی و افقی در قسمت بیرونی نما است؛ اما فریم لس فاقد این ویژگی است. حال در سمی فریم لس میتوان لاملهای عمودی یا تنها افقی را مشاهده نمود به عبارتی سادهتر فریمهای نما فقط در یکجهت عمودی یا افقی قابل اجرا هستند.
طرف دیگر صفحات نیز به همان روش فریم لس به کمک چسبهای سیلیکونی صفحات شیشهای را تثبیت خواهند کرد. انتخاب جهت قرارگیری عمودی یا افقی بودن لاملها در ساختار این نما میتواند طبق سلیقه، نظرهای کارشناسی و اصول اجرای نمایی کرتین وال صورت بگیرد.
ساختار کرتین وال یوچنل
ساختار یوچنل (U Channel) یکی از زیرمجموعههای روش فریم لس است با این تفاوت که قطعات و یراقآلات مورداستفاده در اجرای آنها بایکدیگر متفاوت هستند.
یکی از مقرونبهصرفهترین انواع نمای کرتین وال در سیستمهای فریم لس، طراحی نمای یوچنل است. این نوع نما از نظر هزینه اجرایی و متریال بسیار اقتصادی است. در نمای یوچنل، شیشهها با استفاده از قطعات مخصوصی که درون شیار بیرونی اسپیسر قرار میگیرند، بهصورت مستقیم بر روی لاملها نصب میشوند.
این روش نصب علاوه بر کاهش هزینههای مواد اولیه، زمان نصب را نیز کاهش میدهد و فرایند اجرایی را سادهتر خواهد کرد.
در نمای یوچنل، استفاده از اسپیسرهای خاص و قطعات اتصال مخصوص باعث میشود که شیشهها بهصورت یکپارچه و بدون نیاز به قابهای اضافی نصب شوند. همچنین، این سیستم با کاهش میزان مواد مصرفی و بهینهسازی فرایند نصب، به افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای کلی پروژه کمک میکند.
اجرای نمای کرتین وال یوچنل برای افرادی است که میخواهند در عین حفظ زیبایی و جذابیت نما، هزینههای مربوط به اجرا را کاهش دهند. لازم به ذکر است که اجرای نمای کرتین وال یوچنل برای ساختمانهایی با ارتفاع بالا مناسب نخواهد بود و طبق استانداردهای موجود تأیید نمیشود.
اجرای نمای یو چنل اغلب برای ساختمانهایی با تعداد طبقات کمتر یا ویلاهای مسکونی مناسب هستند. در اجرای این نوع نمای شیشهای نیز میتوان از شیشههای دوجداره یا سه جداره و حتی شیشههای رنگی استفاده نمود.
قیمت اجرای نمای کرتین وال
طراحی و اجرای انواع نمای کرتین وال دارای مراحل پیچیدهای است که درعینحال از تنوع ساختاری، ظاهری و فنی بالایی برخوردار هستند. همین امر دلیل اصلی تنوع بالای قیمتهای اجرای انواع نمای کرتین وال است.
قیمت انواع نمای شیشهای کرتین وال شامل هزینههای دو بخش اجرایی و تأمین متریال است. هزینههای اجرایی نمای کرتین وال میتواند شامل هزینههای تجهیز کارگاه (در محل سازه نما)، دستمزد تیم اجرایی و سایر هزینههای مرتبط با نصب و راهاندازی باشند.
هزینه تأمین متریال نیز به عواملی مانند قیمت خرید شیشه، لاملها و سایر اجزای موردنیاز برای اجرای انواع نمای کرتین وال بستگی دارد. برای مثال شیشهها میتوانند از نوعهای مختلفی مانند شیشه دوجداره، لمینت یا شیشههایی با پوشش خاص باشند، که هر کدام قیمتهای متفاوتی دارند.
لاملها نیز که شامل پروفیلهای آلومینیومی یا فولادی هستند، بسته به نوع و کیفیت مواد مصرفی میتوانند قیمتهای مختلفی داشته باشند. علاوه بر این، یراقآلات و تمامی اجزای مربوط به آببندی نما نیز جزء هزینههای تأمین متریال محسوب میشوند؛ بنابراین، ترکیبی از این گزینهها بهعلاوه هزینههای دستمزد تیم اجرایی قیمت نهایی انواع نمای کرتین وال را تعیین خواهند کرد.
اجرای کرتین وال با گروه صنعتی قطبنما
گروه صنعتی قطبنما با سالها تجربه بینظیر و البته کاملاً موفق در زمینه اجرای نماهای خشک ازجمله انواع نمای کرتین وال در کشور هستند. قطبنما با بهرهگیری از افراد کاربلد و متخصص به شما اطمینان خواهند داد که با صرف هزینه برای اجرای نمای شیشهای کرتین وال پشیمان نخواهید شد.
چراکه در نهایت با طراحی و اجرای قطبنما نمای ساختمان شما نهتنها مستحکم بلکه از مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی برخوردار خواهد بود.
قطبنما با دانش و تجربه خود دارای توانایی مقابله و رفع چالشهای موجود در سر راه اجرای این نماهای مدرن و ظریف است. همچنین شما میتوانید به کمک مشاوره رایگان قطب نام و اطلاعات کارشناسان بهراحتی با استفاده از شیوههای مناسب هزینههای مربوط به اجرای نمای کرتین وال را کاهش دهید.
درنهایت
در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با انواع نمای کرتین وال و میزان پیچیدگی و تنوع بالای آن بیشتر آشنا کنیم. این میزان آگاهی و اطلاعات میتواند زمان اجرا و انتخاب نوع مناسب اجرایی نمای شیشهای چون کرتین وال به شما کمک کند و گول افراد سودجو را نخورید.
همچنین میتوانید جهت جلوگیری از ارائه قیمتهای نامعقول یا کاهش کیفیت اجرایی و استانداردهای موجود با افراد باتجربهای همچون قطبنما مشورت نمایید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و سایت معمارآپ هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد. محتوای این مطلب تبلیغاتی بوده و توسط سفارش دهنده تبلیغ آماده شده و سایت معمارآپ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد. قبل از هر اقدامی سایت هدف و صحت خدمات یا محصولات را کاملا بررسی کنید.
دیدگاه ها