طراحی خانه با عرض کم

خانه “1.8M Width House” واقع در ژاپن توسط گروه معماری “YUUA Architects & Associates” در زمینی با عرض 1.8 متر طراحی شده است.  طراحی خانه با عرض کم برای یک معمار بهترین چالش محسوب می شود و آن ارائه یک راهکار مناسب برای تقسیم بندی فضا و سیرکولاسیون در فضایی محدود و کوچک است.

مشخصات کلی پروژه :

  • معمار : گروه معماری YUUA Architects & Associates
  • مکان پروژه : ژاپن
  • معمار مسئول : Aihara Madoka
  • عکاس پروژه : Sobajima, Toshihiro
  • مساحت پروژه : 80.42 متر مربع
  • سال ساخت : 2012

خانه با عرض کم

کانسپت پروژه :

هویت اصلی پروژه و هسته طراحی آن نهفته در سیالیت طراحی داخلی می باشد. در طراحی داخلی این خانه با عرض کم اتاق ها به طور هم زمان در داخل یک قالب مکعبی شکل تعبیه شده اند و موجب شده تا تمامی عرصه ها در مدت یک فرایند ابداع شونده تولید شوند. معماران برای طراحی گام به گام این خانه از سیستم کشف شهودی استفاده نموده اند.

معماری فضا :

همبستگی و کنار هم قرار گرفتن ابعاد و کاربری ها به منظور جلوگیری از تاثیر منفی بر روی مالک خانه از لحاظ روان شناختی، نخستین چالشی بود که معماران در طراحی این پروژه با آن مواجه بودند. عرض این سایت کمتر از 2 متر بود و حداقل فضا برای قرار دادن یک تخت خواب بود، به شکلی که کاربر می تواند بازو های خود را باز کرده و و دو دیوار اصلی را لمس نماید. تیم معماران بیشتر بر روی استاندارد های طراحی داخلی و حد فاصل بین کاربری ها تمرکز نموده اند تا از درگیری کارفرما با عوامل زائد جلوگیری نمایند.

تیم معماری برای طراحی این خانه با عرض کم و قابل تغییر در بیشتر مواقع، کل ساختمان را به عنوان یک مجموعه واحد و یکپارچه مد نظر قرار داده اند و کاربری ها در سطوح مختلف قابل گسترش هستند. معماران به منظور این که هر فضای عملکردی امکان پوشش نیاز های کارفرما را به شکل جداگانه داشته باشد، در محور های طولانی و باریک، طبقه های شناور را طراحی نموده اند. در نظر گرفتن نور و تهویه مناسب یکی از محدودیت های طراحی این خانه محسوب می شد. معماران این مشکل را با استفاده از تعبیه پنجره و بازشو های گسترده در محور شمالی، جنوبی و سقف رفع نمودند.

سازه پروژه :

تیم معماران بر اساس یکپارچگی ساختمان سازه آن را طراحی نموده اند. به منظور فراهم نمودن مساحت کافی برای طراحی داخلی ستون ها و تیر ها تا حد امکان محدود شده اند. به این صورت که ستون های ورودی تا حد ممکن کوچک شدند. و از سیستم سازه ایی EZ (سیستم سازه های موقت مانند سازه های چادری) برای جبران نمودن کیفیت سازه ساختمان استفاده شده است. تیم اجرایی با استفاده از این سازه دیگر در طول ساخت ساختمان به داربست احتیاج نداشتند و با تعبیه این سازه می توانستند نیاز های عملکردی و دکور های مدولار را بر روی این سازه ها متصل کنند.


حتما ببینید : طراحی داخلی آپارتمان به مساحت 24 متر مربع در برزیل


سایر تصاویر پروژه طراحی خانه با عرض کم

خانه با عرض کم

خانه با عرض کم

طراحی خانه کم عرض

طراحی خانه کم عرض

منبع : archdaily

ترجمه : از تحریریه معمارآپ