ترفند های ایجاد سبک آرت دکو در دکوراسیون

سبک آرت دکو (Art Deco) نخستین بار پس از جنگ جهانی اول در فرانسه ابداع شد. این سبک تحولی را در دنیای طراحی و هنر های تجسمی به وجود آورد. این سبک شامل الگو های هندسی بزرگ ، زوایای تند و تقارن است. و سعی دارد با استفاده از الگو های هندسی و رنگ های زنده فرهنگ فرانسوی، مصری و مدیترانه‌ ایی را با هم تلفیق نماید. معمولا این ویژگی ها با متریال های خاص و گران قیمت مانند طلا ، استیل ، شیشه ، آینه ، چوب‌ های نادر و پوست حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد. و به همین علت آرت دکو ، سبکی لوکس شناخته می شود. این سبک تمام ابعاد هنر دکوراسیون داخلی را تحت تاثیر خود قرار می دهد و به عنوان سبکی مسحور کننده ، کاربردی و مدرن شناخته می شود. به شکلی که به سرعت به عنوان یک سبک عامه‌ پسند در طراحی داخلی مطرح شد. و در زمینه‌ های مختلفی مانند معماری ، مد و حتی طراحی اتومبیل نیز مورد استفاده قرار گرفت. در این مطلب با 10 ترفند آسان و مقرون به صرفه برای ایجاد دکوراسیون آرت دکو آشنا خواهید شد و می توانید حال و هوای دهه 30 و 40 میلادی را به دکوراسیون منزل خود ببخشید.

 

ویژگی های دکوراسیون آرت دکو

1- استفاده از طرح های هندسی بزرگ :

سبک آرت دکو با اشکال و طرح های هندسی بزرگ ارتباط عمیقی دارد. برای ایجاد دکوراسیون آرت دکو می توان از کاغذ دیواری‌ هایی با اشکال هندسی بزرگ و جذاب استفاده کرد. هم چنین به یاد داشته باشید که فرم‌ های دارای خط راست و منحنی در نگاه اول نظر هر بیننده ایی را به خود جلب می کنند و باعث ایجاد فضایی زنده و پر هیجان خواهند شد.

دکوراسیون به سبک آرت دکو

2- اسفاده از شیشه و پارچه های براق :

سطوح براق از دیگر شاخصه های سبک آرت دکو محسوب می شود. برای ایجاد دکوراسیون به سبک آرت دکو می توانید از متریال هایی مانند شیشه ،  پارچه‌ های براق ، صفحات فلزی و آینه بهره مند شوید.

دکوراسیون به سبک آرت دکو

3- نمود آثار هنری و پیکر تراشی‌ ها :

در دهه های 30 و 40 میلادی استعداد های هنری و نمایشی به ظهور رسیدند و دکوراسیون داخلی را نیز تحت تاثیر خود قرار داند. در این دوران استفاده از نقاشی‌ های رنگ روغن بزرگ ، پیکر تراشی‌ ها ، صفحات نورانی و لوازم پر زرق و برق در دکوراسیون بسیار رایج شد. این رسم و عادتی است که زمینه ظهور سبک آرت دکو را به وجود آورده و تا به امروز نیز در این سبک باقی مانده است.

دکوراسیون به سبک آرت دکو


حتما ببینید : طراحی داخلی فروشگاه لباس به سبک ایتالیایی


4- فرهنگ مصری و تاثیر آن در مجلل سازی نمای اتاق ها :

صنعت توریسم در سال 1930 میلادی رواج پیدا کرد و به علت موج سفر ها به قاره آفریقا ، عکس حیوانات و تصاویر خاص از جغرافیای آن منطقه در دکوراسیون داخلی جلوه کرد.به همین دلیل سفر به مقاصد آفریقایی مخصوصا کشور مصر تاثیر شگرفی در سبک آرت دکو داشته است. پس از کشف مقبره یکی از پادشاهان مصر ، استفاده از اهرام سه‌ گانه ، هیروگلیف ، مجسمه ابوالهول و نماد هایی شبیه به آن به عنوان عناصری در طراحی لوازم خانه ، پارچه و کاغذ دیواری بیشتر متداول شد و به مروز زمان این نماد ها تبدیل به بخشی از سبک آرت دکو شد. در حال حاضر استفاده از این نماد ها در دکوراسیون یکی از شاخصه های دکوراسیون به سبک آرت دکو محسوب می شود

5- استفاده از رنگ های جسورانه :

در طراحی داخلی لغت Bold به رنگ هایی با کنتراست بالا و جسورانه گفته می شود. استفاده از رنگ های جسورانه در سبک آرت دکو باعث ایجاد فضایی شاد و سرزنده خواهد شد. از جمله کاربرد رنگ های جسورانه در دکوراسیون به سبک آرت دکو می توان به کاشی‌ های حمام و آشپزخانه به رنگ سیاه موج‌ دار ، سفید راه راه یا لکه‌ های قرمز و قهوه‌ ایی تیره اشاره نمود. استفاده از کاشی‌ های چینی یا سرامیکی با رنگ‌ های متضاد و مکمل‌ های آینه‌ ایی نیز کامل کننده این سبک هستند.

دکوراسیون به سبک آرت دکو

6- استفاده از هنر های جهانی در سبک آرت دکو :

آرت دکو سبکی فاخر و لوکس محسوب می شود که در آن از تمام هنر های تجسمی استفاده می شود. از شاخصه های سبک آرت دکو استفاده از لوازمی با خطوط نامتقارن و تزیین شده ، پارچه‌ هایی با دوخت و طرح زیگزاگ ، نوا رهای رنگی و هم چنین پارچه‌ های ابریشمی است.

ویژگی های سبک آرت دکو

7- پایان دادن به رنگ‌ های خنثی :

اقتباس از نمایش و سرگرمی‌ ها و انعکاس آن در دکوراسیون بخش مهم و حیاتی سبک آرت دکو محسوب می شود. به عنوان مثال در اوایل فعالیت هالیوود از رنگ‌ های خنثی استفاده می شد اما این رنگ‌ ها در ترکیب با پارچه‌ های براق مورد استفاده قرار می گرفت که خنثی بودن رنگ‌ ها را تحت الشعاع خود قرار می داد. معمولا رنگ‌های خنثی و نرم جایی در سبک آرت دکو ندارند. و به جای آن از رنگ‌ هایی که بیشتر قابل لمس و دیدن هستند استفاده می شود. با مشاهده تصویر زیر می بینید که پرده پشت تخت خواب به رنگ متفاوت و به سبک آرت دکو انتخاب شده است.

ویژگی های سبک آرت دکو

8- مشاهده سبک آرت دکو در شهر های بزرگ :

نخستین بار سبک آرت دکو در اروپا ظهور یافت اما پیشرفت و رشد آن در دهه 30 و 40 میلادی باعث شد تا در ایالات متحده آمریکا نیز مورد استقبال قرار گیرد و پیشرفت‌ های چشمگیری در زمینه معماری ، طراحی داخلی و سبک زندگی داشت. ساختمان‌ های رنگی پاستل در میامی فلوریدا نماد “South Beach” باعث شد تا سبک آرت دکو در این کشور رواج یابد. شهر های بزرگی مانند نیویورک و شیکاگو به شکل چشمگیری شروع به نمادین کردن آسمان خراش‌ ها با نماد های صنعتی کردند که در این میان صنایع هواپیما ، اتومبیل و کشتی بیشترین تاثیر را داشتند.

ویژگی های سبک آرت دکو

9- نوسازی های مدرن با استفاده از افزونه‌ های آرت دکو :

در سال های اخیر در زمینه طراحی داخلی و معماری در راستای بازسازی خانه‌ های قدیمی حرکت چشم گیری صورت گرفته است. بهینه سازی و یکپارچه‌ سازی ساختار خانه با حفظ اصالت آن هدف اصلی این نوع بازسازی ها می باشد. به عنوان مثال در بازسازی آشپزخانه ، از الگو های مدرن مانند کابینت‌ های منحنی شکل استفاده می شود. این کابینت‌ های باعث ایجاد فضای هنری در آشپزخانه می شوند. هم چنین از دیگز تمهیدات این نوع بازسازی می توان به استفاده از ترکیبات ساده و مدرن در کف آشپزخانه و یکپارچه‌ سازی آن ها به وسیله تعبیه انواع نور اشاره نمود که نمایانگر سبک آرت دکو در بازسازی آشپزخانه می باشد.

ویژگی های سبک آرت دکو

10- آرت دکو را برای سبک زندگی و نه به عنوان مورد خاص و استثنایی انتخاب کنید :

در دهه 30 میلادی تاثیرات سبک آرت دکو در دکوراسیون ، مد و معماری باعث تولید انبوه محصولات دکوراسیونی به سبک آرت دکو شد. به گونه ایی که هر کسی قادر به ایجاد دکوراسیون به سبک آرت دکو بود. البته آرت دکو سبکی نیست که به تولیدات انبوه تجاری محدود باشد. و هر کسی می‌ تواند دکوراسیون آرت دکو منحصر به فرد و متمایزی داشته باشد.