معرفی 8 متریال پایدار

ذهن بیشتر افراد در زمان آغاز فعالیت های معماری، با کلمه پایداری درگیر می شود. وظبفه یک طراح تضمین ایجاد شرایط مناسب و جهانی با آینده روشن برای نسل های بعدی است. در حال حاضر طراحان با استفاده از پنل های خورشید یا استفاده از پنجره های سه جداره این تضمین را به مردم می دهند. در نهایت، زمانی که طرح ها بر طبق سبک پایدار ساخته می شوند، مواد و متریال های استفاده شده به علت اثرات کربن، برای زمین مضر هستند. شیو های مختلفی به واسطه فناوری های نوین برای خواص متریال پایدار و انرژی های تجدید پذیر ارائه شده است. در این مطلب به معرفی 8 متریال پایدار پر کاربرد در معماری پرداخته شده است.

1- گیاه کناف :

گیاه کناف یک عایق مناسب محسوب می شود که از آن برای دیوار حرارتی متبخر استفاده می شود. بوته کناف یک گیاه مرکب مرطوب است که از آهک تشکیل شده و برای برنامه های عملکردی داخل ساختمان استفاده می شود. میزان کربن این گیاه منفی است و می توان آن را در مکان هایی با آب کم، مواد شیمیایی یا نفتی سراسر دنیا کشت کرد.

متریال پایدار

2- چوب پنبه :

چوب پنبه یک متریال در حال ظهور است. این متریال یک راهکار مناسب برای رفع نگرانی های ما نسبت به محیط زیست می باشد. چوب پنبه از پوست درخت بلوط  ساخته می شود. این متریال در طی فرایند گرمایشی به عنوان درپوش بطری ها مورد استفاده قرار می گیرد. از ویژگی های این متریال تجدید پذیر بودن آن است. از پوب پنبه به عنوان عایق حرارتی، صوتی، رطوبت استفاده می شود.

متریال پایدار

3- پلاستیک بازیافت شده :

پلاستیک بازیافتی همانند متریال همپرت قابل بازیافت می باشد. و مثل متریال بتن در تمامی فضا های ساختمان کاربرد دارد. پلی اتیلن ها با وجود وزن کم، از مقاومت بالایی برخوردار هستند. می توان در مواد پایه ایی مثل سیمان از پلاستیک استفاده کرد، بدون این که مانع مسدود شدن لایه های ماده شود. هم چنین می توان از پلاستیک به عنوان جایزگزینی برای مصالح استخراجی استفاده نمود.

متریال پایدار

4- سبزه (علف) :

یکی از قدیمی ترین بنا های اسکاندیناوی، ساختمان Thatch می باشد که اخیرا بازسازی شده است. در کالبد این ساختمان از سبزه و علف استفاده شده که موجب ایجاد کیسه های هوایی شده است. این کیسه های هوایی بهترین مبدل حرارتی در فصول گرم و سرد می باشد. شاید تعبیه چمن (یا همان علف وحشی) به عنوان پوششی تجدید پذیر بر روی ساختمان کمی عجیب باشد. چمن یک ماده زیست تخریب پذیر محسوب می شود که به  راحتی رشد می کند و قابل ترمیم می باشد.

متریال معماری


حتما ببینید : کاربرد های متریال فوم آلومینیوم در معماری


5- گرد فولاد :

گرد فولاد برای ایجاد یک اکوسیستم مناسب برای محیط زندگی مورد استفاده قرار می گیرد. گرد فولاد به عنوان متریالی هدر رفته محسوب می شود. می توان از متریال گرد فولاد به عنوان یک ماده جانبی در بتن  استفاده نمود. این متریال پایدار به آسانی فشرده سازی می شود و انعطاف پذیری آن از سیمان بیشتر است. هم چنین  نسبت به مصالح مشابه در برابر زلزله یا لرزش های صنعتی از مقاومت بیشتری برخوردار است. جذب دی اکسید کربن در حالت کاملا خشک، از دیگر ویژگی های این متریال پایدار محسوب می شود. این متریال هم چنین به طور کامل میزان کربن منفی هوا را خنثی می نماید.

متریال معماری

6- پشم :

پشم طبیعی یکی از متریال هایی است که در ساخت و ساز به عنوان یک عایق سنتی عمل می نماید. شما می توانید به خاک رس موادی مانند: پلیمر های طبیعی و جلبلگ دریایی را اضافه نمایید تا آجری را ایجاد نمایید که افزایش مقاومت آن 37 درصد باشد. این آجره ا پس از خشک شدن خیلی سفت می شوند، به همین علت در این متریال به فرایند پخت نیازی نیست. هم چنین برای پخت این آجر نیاری به مصرف انرژی تجدید پذیر نیست. برخلاف آن چه که تصور می شود، این آجرها از مقاومت بالایی در برابر آب و هوای سرد و مرطوب برخوردار هستند. که این ویژگی متریال در بریتانیا پس از تست این آجر ها مشاهده شده است.

متریال معماری

7- خاکستر :

خاکستر یکی دیگر از مصالح بتنی است که از زغال سنگ به عنوان محصول جانبی ساخته شده است. از این متریال برای ساخت سیمان سنتی استفاده می شود. با استفاده از این متریال پایدار، بتنی با 73 درصد مواد بازیافتی تولید می شود. و به شکل قابل توجهی موجب کاهش هزینه های ساخت می شود. با افزودن خاکستر به مخلوط بتن، علاوه بر افزایش قدرت و دوام بتن، موجب بالا رفتن عمر مواد پوششی می شود.

متریال مدرن

8- ذرت :

گروه معماری Andre Lang در یک پاویلیون اکولوژیکی از ذرت استفاده نموده اند. از متریال ذرت به منظور عایقی برای دیوار ها استفاده شده است. با این حال از این روش هنوز به شکل کامل در مصارف ساختمانی استفاده نمی شود. هر چند استفاده از ساقه های ذرت به این روش، راهکار عملی کاملی محسوب نمی شود ولی از فرصت هایی که برای استفاده از این متریال در رویداد های معماری آینده برای ما ایجاد می کند نمی توان صرف نظر کرد.

متریال مدرن

منبع : archdaily

ترجمه : از تحریریه معمارآپ