ایده باغ چند طبقه پایدار در طرح جدید مرکز علوم کراکوف

طرح سازه ای به شکل باغ چند طبقه از گروه معماران OVO Grąbczewscy Architekci جایگاه سوم را در رقابت های طراحی مرکز جدید علوم مالوپولسکا در کراکوف لهستان کسب نمود. در این رقابت از شرکت کنندگان خواسته شد یک مؤسسه ی فرهنگی نوآورانه با فرم معماری سنتی طراحی کنند که خلاقیت، رهایی، و تفکر مستقل را نشان دهد. هدف از ساخت این مرکز به عنوان نمودی از شهر و نیز از این منطقه، فراهم نمودن مدلی برای ساخت و ساز پایدار، بهره وری انرژی، و آموزش است تا الهام بخش بازدیدکنندگانی باشد که غرق تماشای آن شده اند.
در ادامه، طراحی کامل را خواهیم دید.

ایده باغ چند طبقه پایدار

سازه ای با طول 25 متر در شبکه ای از ستون ها و حصارهای محصور در گیاهان سرسبز، سر درآورده است. این نمای سبز به شیوه ای رؤیایی با گذشت فصل ها و افزایش عمر ساختمان، دائما تغییر می کند. این سازه در چمنزاری واقع شده که در کنار موزه ی هوانوردی لهستان و فرودگاه Kraków-Rakowice-Czyżyny قرار دارد، طرح معماری به شکل سازه ای پایدار و آمیزه ای از معماری و طبیعت است، که بین ساختمان ها و باغ ها جای گرفته است.

باغ چند طبقه

در پس نمای شبکه ای، که در امتداد سقف هم ادامه می یابد، نمای داخلی چهار طبقه طرح قرار دارد که پیرامون چهار حجم برج مانند ساخته شده است، اینها قاب اصلی حیاط مرکزی را شکل می دهند. فضاهای نمایشگاهی در هر سه طبقه در امتداد بخش تئاتر، کلاس های درس، باغ های داخلی، کافه، رستوران، و فصاهای اداری ساخته می شوند. این برنامه های متنوع همگی دوشادوش هم بوده و توسط پل ها یا گذرگاه هایی به هم متصل شده اند تا ترکیبی از ماژول های در هم پیچیده را ایجاد کنند.

ایده باغ چند طبقه پایدار در طرح جدید مرکز علوم کراکوف

شبکه ای از سطح شیبدار داخلی، بالکن ها، و تراس های به هم پیوسته به بازدیدکنندگان امکان گشتن به دو نما را می دهند. مسیرهای فولادی-آهنی ارتباط بصری بیشتری بین طبقات و فضاها ایجاد می کنند و بر سیستم انعطاف-پذیری تمرکز دارند که این نواحی را به صورت افقی و عمودی به هم متصل نموده است. بر روی پشت بام یک بخش تفریحی شامل زمین بازی آموزشی، باغ شهری، باغ انرژی تجدیدپذیر، و فضاهای گردش ایجاد شده است.

طرح رؤیایی پایدار و جدید مرکز علوم کراکوف به شکل باغ چند طبقه

در این طراحی، تأثیر زیست محیطی مرکز جدید نیز لحاظ شده است. فضای محصور داخلی علاوه بر زیبایی-شناختی، در ماه های گرم، سایه ی طبیعی ایجاد می کند و در عین حال حفاظی برای تثبیت دما و رطوبت داخل سازه فراهم می آورد. ساختار دهلیزها، ایوان ها، و تراس ها امکان تهویه ی طبیعی و نفوذ عمیق نور طبیعی به داخل فضا را فراهم می کند. گرمایش و سرمایش با درجات پایین از طریق سیستم ورقه ی فعال حرارتی پوشیده شده با دیواره های براق و عایق حرارتی مناسب سقف تخت انجام می شود تا حداکثر بهره وری انرژی حاصل شود.


حتما ببینید: طراحی سالن کنسرت موسیقی Royal Arena


سایر تصاویر از ایده باغ چند طبقه پایدار :

طراحی معماری مرکز علوم

مرکز علوم کراکوف

طراحی باغ چند طبقه پایدار

طراحی معماری باغ چند طبقه

پلان مرکز علوم کراکوف

نمونه پلان طراحی مرکز علوم

نمونه پلان مرکز علوم

پلان مرکز علوم

طراحی پلان مرکز علوم

طراحی مرکز علوم

منبع:archdaily

ترجمه:تحریریه معمارآپ