طراحی فضا های اداری

طراحی فضا های اداری کم و بیش حرف آخر را می زنند. شرکت های قدیمی تلاش می کردند تا هزینه های مصرفی را با خرید وسایل و مبلمان ارزان قیمت به حداقل برسانند. هم چنین این شرکت ها در چیدمان مبلمان خود از روشی استفاده می کردند که مبلمان ها را هم ردیف بچینند تا بتوانند حداکثر استفاده را از فضا های کوچک داشته باشند و با این کار بتوانند در یک فضای کوچک، تعداد بسیاری پرسنل جای دهند. ولی خیلی زود این شرکت ها فهمیدند که این نما های اداری، بر روی عملکرد و کارایی کارمندان تاثیر مخرب عمیقی می گذارد. هم چنین محققین نشان داده اند که اگر مدل های قدیمی کنار گذاشته شوند، کارایی پرسنل بیشتر می شود و در نتیجه سود بیشتری برای شرکت نیز حاصل خواهد شد. معمار شاپ در این مطلب قصد دارد تا به شما معماران عزیز و علاقمندان به طراحی تاثیرات این تغییرات بر روح و روان کارمندان را شرح دهد بنابراین با نگاه کردن به این تغییرات متوجه می شوید که بزرگ ترین شرکت های دنیا نیز با اعمال این تغییرات در طراحی فضا های اداری خود سود های بسیار زیادی را به دست آورده اند.

فضا های اداری

فضا های اداری باز، امکان برقراری روابط را ایجاد می کنند

در گذشته برای طراحی فضا های اداری، نوع شرکت را در نظر نمی گرفتند و همه فضا های اداری دارای محیط یکسانی بودند. در این شرکت ها کارمندان اتاق های کوچکی داشتند، سرپرست بخش های اداری اوضاع بهتری داشتند ولی اتاق مدیر عامل شرکت دارای یک فضای مجلل و نمایی فوق العاده بود. ولی امروزه، همین شرکت ها به سرعت در حال تبدیل شدن به فضا هایی بزرگ و باز هستند. امکان کار کردن کارمندان در این نوع از محیط های اداری بزرگ ایجاد شده است. حتی دیوار اتاق های کنفرانس کاملا محصور، نیز شیشه ایی شده است. حتی در بعضی شرکت های بزرگ مثل تویتر یک گام جلو تر رفته اند و در قسمت ورودی ساختمان خود، فضایی بزرگ و عمومی طراحی کرده اند که پرسنل شرکت باید پیش از رفتن به ساختمان اصلی، از آن عبور کنند. محققین بر این باور هستند که اگر میان پرسنل شرکت یک رابطه اجتماعی گرم وجود داشته باشد، آن ها می توانند با شرح مشکلات کاری شرکت، به راه کار های بهتری دست پیدا کنند. و این یکی از مزایای این نوع فضا های اداری باز است. هم چنین پرورش حس مسئولیت پذیری از مزیت های دیگر این فضا های اداری می باشد. از آن جایی که بین کارمندان شرکت هیچ دیوار آجری یا دری وجود ندارد، احتمال دارد که بیشتر به انجام وظایف خود بپردازند.

فضا های اداری

وابسته به نوع وظیفه کارمندان بازدهی بیشتر با محیط های کاری دارند

فضا های اداری باز بی عیب و نقص نیستند. تصور کنید که شما در حال تمرکز بر روی یک کنفرانس مهم هستید ولی چند قدم آن طرف تر دوستان شما در حال برنامه ریزی برای آخر هفته هستند. از این رو بعضی از شرکت ها، فضا های اداری انعطاف پذیر را ترجیح می دهند. منظور از فضای انعطاف پذیر این است که به جای این که به هر کارمند یک میز اختصاص داده شود، فضا های مختلفی در نظر گرفته شده است. در فضا های انعطاف پذیر برای گرد همایی های عمومی اتاق های کوچک و آرامی تعبیه شده و یا برای کار کردن با کامپیوتر، یک میز باز تعبیه شده است که افراد در صورت نیاز به داشتن آرامش و تمرکز می توانند از آن ها استفاده کنند. بنابراین پرسنل شرکت در انتخاب محل کار خود آزاد هستند. افراد درون گرا می توانند برای جمع کردن افکار خود از این اتاق های آرام استفاده کنند و افراد برون گرا و پر انرژی نیز از محیط های باز استفاده می کنند. این نوع از فضا ها در شرکت های بزرگ مانند گوگل و ساختمان های حسابداری و مالی استرالیا مشاهده می شود.

روانشناسی طراحی فضا های اداری


حتما ببینید: از دیجیتال تا واقعیت : مقایسه کلاژ های FALA Atelier با ساختمان های واقعی


اعمال سلیقه شخصی روحیه کارمندان را بالا می برد

بعضی افراد در شرکت ها هستند که دائم درباره فضا های زندگی شخصی خود مثل طرح دیوار ها حرف می زنند، این افراد همیشه موضوعی برای صحبت کردن دارند. بعضی ها امکان دارد این تصور را داشته باشند که صحبت درباره این موارد در محیط اداری، کاری غیر حرفه ایی است ولی تحقیقات ثابت کرده است که این شرایط باعث موفقیت شرکت خواهد بود. دانشجویان روانشناسی دانشگاه Exeter تحقیقاتی در این مورد انجام داده اند به این صورت که پرسنل یک شرکت محلی را به چهار گروه تقسیم کردند. گروه اول اجازه نداشتند تا نظرات شخصی خود را در اتاق های کوچک شرکت اعمال کنند. گروه دوم تنها اجازه نظر دادن درباره دکوراسیون دیوار ها را داشتند. گروه سوم این اجازه را داشتند که به دلخواه خود هر چیزی را تغییر دهند. و گروه چهارم اجازه داشتند تا با پیروی از قوانین شرکت سلیقه شخصی خود را اعمال کنند. در پایان تحقیقات، دانشجویان روانشناسی دانشگاه Exeter مشاهده کردند که بازدهی گروه سوم از همه بیشتر بوده است.

طراحی فضای اداری

نور طبیعی به بهبود کیفیت زندگی و کاری کمک می کند

در حقیقت هیچ چیزی به اندازه فضای یک اداره کاملا پوشیده افسرده کننده نیست. شرکت ها متوجه این واقعیت شده اند که برای حفظ سلامت کارمندان خود باید شرایطی را ایجاد کنند که نور آفتاب به داخل ساختمان بتابد. Northwestern Medicine و دانشگاه Lllinois تحقیقاتی انجام داده اند که نشان می دهد کارمندانی که محیط کاری آن ها شیشه ایی است 73 درصد یشتر از دیگر شرکت ها از نور آفتاب بهره می گیرند و در نتیجه شب ها 46 دقیقه بیشتر می خوابند. این خواب راحت به طور حتم تاثیر در عملکرد و کارایی کارمندان می گذارد. شما نیز می توانید با استفاده از پنجره های بزرگ که از کف تا سقف امتداد یافته اند این مزیت را به فضای اداری خود هدیه بدهید.

طراحی فضای اداری

طراحی فضای اداری

منبع: freshome

ترجمه: از تحریریه معمار آپ