طراحی آسمانخراش امپایراستیت به 9 سبک معماری

برج امپایراستیت واقع در شهر نیویورک می باشد که نخستین سازه بزرگ جهان محسوب می شود. این آسمانخراش بیش از 100 طبقه دارد که تعریف تازه ایی را به مفهوم معماری مدرن و طراحی آسمانخراش بخشید. طراحی به نام “HomeAdvisor” تصورات خود از این برج را به صورت رندر ارائه کرده است، که این امکان را فراهم ساخته تا کمی به بزرگ نمایی این آثار بزرگ معماری بپردازیم. معمارآپ در این مطلب رندر های خیالی HomeAdvisor از آسمانخراش امپایراستیت به 9 سبک معماری را به شما ارائه می دهد.

1- سبک معماری سنتی ژاپن (جزئیات در طبیعت است)

معماری ژاپن در اصل بر پایه سنت و هماهنگی با خصوصیات ارگانیک در طبیعت بنا نهاده شده است و از قدمت و کیفیت اجرایی بسیار بالایی برخوردار می باشد. در این دوره، ساختار ها و المان های مفهومی همچون گیاهان رونده از روی زمین بلند می شوند و به دیوار ها، دکور ها و آبجکت های دکوراسیون داخلی می پیچند تا زندگی را در رگ های آن فضا جاری نمایند. آسمانخراش امپایر استیت به سبک معماری ژاپن واقعا منحصر به فرد و زیبا است، ولی در مکان غیر متقارن (غرب دنیا) قرار دارد. بنابراین اگر این رندر از جهت موقعیت مکانی در توکیو واقع می شد، با فضای اطراف خود هارمونی مناسبی داشت.

2- سبک معماری پایدار (عملکردگرا، ولی کم ابهت)

یکی از مهم ترین و محبوب ترین سبک های در حال رشد، معماری پایدار می باشد. از نیاز های معماری در حال حاضر، متریال طبیعی و تجدید پذیر همچون: بتن ، سنگ و چوب در کنار پوشش گیاهی سبز و شیشه های بازیافتی است. در این رندر برج امپایر استیت، در یک چارچوب بلورین، صفحات چوبی و دیوار سبز تلفیق شده است. اگرچه تغییرات بصری نمای ساختمان بیان گر این موضوع می باشد که معماری پایدار فقط درباره متریال نیست. بلکه در طراحی نمای ساختمان، خلاقیت و هوشی به کار رفته است که می تواند به رفع نیاز های ضروری قرن بیست و یکم (اعم از بحران انرژی) بپردازد. با وجود دوست داشتنی بودن این رندر، ولی  از ابهت امپایر استیت کم کرده است.

3- سبک معماری رنسانس (تکامل معماری یک عصر یا غرور بیش از حد؟)

در اوایل قرن بیستم در فلورنس، معماری رنسانس شروع شد. در این دوره، معماران به نفی نظریات مربوط به سبک گوتیک پرداختند و به سبک کلاسیک رومی بازگشتند و با هارمونی های هنری رنسانس آن را کامل نمودند و به جهان معرفی نمودند. این رندر می تواند هم بهترین تصور ما از یک آسمان خراش تکامل یافته به سبکی پیش از دوران خود باشد، و هم می تواند سبک رنسانس را با وجود تکامل خود، کمی تکراری و خسته کننده نمایش دهد.

آسمانخراش امپایراستیت

4- سبک معماری بروتالیست (خشن و بی احساس)

در طی سالیان گذشته، سبک معماری بروتالیست به یک اندازه مورد تمجید و انتقاد قرار گرفته است. از سال 1955 تا 1969 این تناقض ادامه داشت تا این که در سال 1970 امکان ساخت این گونه یونیت های بنیادی وجود نداشت. ولی در سال های اخیر این سبک مورد توجه قرار گرفت و طرفداران این سبک معماری، از آن تاثیر گرفته و از خصوصیات معماری بروتالیست در طراحی ویلا، ساختمان و طراحی شهری استفاده نموده اند. بنابراین طراحی برج امپایر استیت به سبک بروتالیست می توانست نسخه جالب توجهی از معماری از معماری باشد.

5- سبک معماری رم باستان (هنر گذشته از زمان خود)

معماران روم باستان در طراحی های خود از الحاقات کلاسیک مانند: کورنتی، ایونیک و دوریک تاثیر بسیاری می گرفتند. معماران رومی با این حال که نسبت به سبک کلاسیک یونان احترام قائل بودند ولی نوآوران بزرگی نیز بودند و تکنیک های ساخت و ساز را در مقیاس عظیمی توسعه دادند. آنان نخستین تمدنی محسوب می شدند که برای حفظ سازه های خود از قوس استفاده می نمودند که در حال حاضر در بسیاری از بنا های می بینید. بنابراین تصور آسمانخراش امپایراستیت به سبک معماری کلاسیک رومی زیبا و قابل تامل می باشد.


حتما ببینید : طراحی سکونتگاه با شبیه سازی محیط سیاره مریخ


6- سبک معماری ساختار شکن (شکاندن همه تفکرات قبلی)

سبک معماری دیکانستراکشن یا ساختارشکن همچون پست مدرن، در اطراف یک ایدئولوژی منسجم نمی چرخد. معماری ساختار شکن درباره شکستن تمام قوانین معماری سنتی است.معماران Deconstructivist به شدت مخالف تفکر ساختمان سازگار یا سازمان یافته هستند. برعکس آنان به طراحی ساختار هایی می پردازند که به اجزای ظاهری غیر مرتبط متصل می باشند. شاید بهترین نمونه برای این نوع سبک معماری، “موزه گوگنهایم بیلبائو” باشد. ولی آسمانخراش امپایراستیت به سبک ساختار شکن، با توجه با عملکرد فضایی خود نمی توانست ظاهر بصری جالب توجهی داشته باشد.

7- سبک معماری گوتیک (دوست داشتنی ایی که مورد شماتت قرار گرفت)

حدودا در سال 1140 میلادی سبک معماری گوتیک در شمال فرانسه توسعه یافت. بعضی از زیباترین و بلند پروازانه ترین ساختمان های مهندسی شده در اروپا بر اساس این سبک طراحی شده اند. از برجسته ترین ویژگی های معماری این دوره می توان به آثاری همچون: کلیسا های گوتیک و قوس های نوک تیز اشاره نمود. این بنا ها متشکل از بافت های رشته ایی برجسته ایی در نما، پنجره و داخل هستند. به طور حتما می توان گفت رندر آسمانخراش امپایراستیت به سبک گوتیک زیباترین نمونه می باشد. این سبک معماری به علت مقاومت های شدید معماری رنسانس عمر کوتاهی داشت.

آسمانخراش امپایراستیت

8- معماری پست مدرن (تکوین معماری مدرن)

معماران در اواخر دهه 60 میلادی، شروع به پرسشی در مورد چشم انداز مدرنیستی کردند، که برای رفع معضلات جوامع یک راهکار محسوب می شد. معماران قصد داشتند از قالب های فرمالیته و عدم تنوع معماری مدرن دور شوند. این آزادی موجب ایجاد سبکی شد که طبقه بندی و تقارن در داخل فضا را امری غیر ممکن می دانست. رندر آسمانخراش امپایراستیت به سبک پست مدرن در نوع خود جالب توجه است، زیرا اگر این برج به این سبک طراحی می شد شاید یکی از متناقض ترین آسمانخراش های آن دوران را به تصویر می کشید.

9- هنر نو (Art Nouveau)

جنبش هنر نیویورک در حدود سال 1890 بعضی از زیباترین ساختمان های معماری تاریخ را به تصویر کشید. تمام معماران جهان به منظور رسیدن به نظمی در قالب بافت های طبیعی در متریال های مصنوعی از ترکیب آهن، شیشه، اشکال پیچیده الهام می گرفتند. در شهر بارسلونا، اسپانیا و آثار آنتونیو گائودی می توانید بهترین نمونه های سبک معماری هنر نو را مشاهده کنید.

آسمانخراش امپایراستیت

منبع : archdaily

ترجمه : از تحریریه معمارآپ